kelik-kelik aje..^^

Friday

TIPS : LIma Sebab Paling Best Kenapa Orang Berblogging

Salam, kali ni syah wat entri pasal blogger. Selalunya syah post tentang macam2 isu tapi hrneh jari macam lincah j nak menaip..hehe..Actually ak br j berblogger secara lebih serius, dulu just macam suka-suka je, First time syah berblogger, syah hanya update 2 3 kali j smggu... Biasa lah orang baru berblogging.HMm...ok lah..hrneh syah nak cite pasal blogging activity neh.. Tajuk entri syah ialah "LIma Sebab Plg Best Kenapa Orang Berblogging". Syah  list'kan kat bawah ye:
1. Hanya Untuk Suka-Suka
Kebanyakan orang berblogging hanya untuk suka-suka, tapi bukan semua orang ler, sesetengah orang jer... syah pun first time berblogging pun hanya untuk suka². Tapi sekarang aku dah tau kenapa aku berblogging.

2. Hanya Untuk Wang
Sesetengah orang pulak berblogging untuk mencari duit saje. Sememangnya dengan berblogging memang boleh mendatangkan duit yang banyak. Berblogging sangatlah setimpal dengan masa yang dihabiskan.So ape la gi..setup la blog anda..^^..berbaloi-baloi..

3. Hanya Untuk Popular
Aku ni bukannya artis. Kita berblogging dengan niat yang betul, bukan nak popular. Honestly, tiada langsung wujud soal mahukan populariti dalam berblogging.Tapi kalu da niat wat blog nak popular..hmm..lambat laun popular blog jela..tapi niat kena betul..janji puas ble meluahkan smthg..

4. Hanya Untuk Kepuasan
Jangan hanya berblog untuk kepuasan sendiri. Nanti jadinya syok sendiri. Tapi kebanyakkan orang berblog untuk kepuasan. syah pun begitu jugak dulu, sekarang tidak dah. Budak-budak sekarang dah ramai berblogging, tapi tak  nak updates, aku bukan ibarat 'jaga tepi kain orang'. Ini pendapat aku jer...hehe..^^
5. Untuk Mencari Rakan
Aku tak nafikan orang berblog untuk mencari rakan. Sekarang ni aku dah banyak kenalan internet kerana berblogging, kat facebook, kat twitter dan kat blog ak...actually bgs sebenarnya...^^

Semoga bermanfaat..^^
encikvirus
xdiligent@gmail.com

9 Memberi Pendapat:

Hazzy Ishak said...

ya dulu memang suka-suka
tapi sekarang dah jadi blogger tegar, sehari tak tgk blog tak puas...

he he he

aman al-kempasi said...

dlu buat blog sbb nk tgok cambest je mmbr ade blog...upenye dh ade blog sndri, rse puas sbb bole lepaskan sesuatu kt blog..

Syafiq Kadiran said...

betol2....
dulu memang saje2 je nak wat...
pas da wat, tiap masa nak kene tgk...

sugar2 kapas strawberry said...

hihi..dlu pon sy buat blog tuk suke2 je...
even blog sy dekat satu thn tp sy hny ad 11 org follower je msa tuh..n3 pon merapu je...ahahaha
then sy seyes blogging thn nih...
sy suke share pe sy taw,..hihi
kepuasan myb ;)

y a n said...

yan ade kat sini terjah terjah :D

♥CiK YaNNa♥ said...

mencari kepuasan di samoing luahkan tekanan perasaan.huhu

Aidy Shahiezad said...

aku berblogging utk mengutarakan ape yg ku rase, yg tak terucap dek kata... ahaha...

Silent said...

nope..aq berblogging untuk diri aq.xde kaitan ngan faymes or dpt kwn.sumtimes..payah nk tulis bile rmai follow..nk luah rase hati pon riso..fiki byk kali b4 post.kang org kate emo..tp..tu diari aq!

mohd khairie said...

semua faktor diatas benar2 belaka...